Хімчістка салону: як робиться і для чого потрібна?

Час на прочитання статті ~ 5 хвилин
Хімчістка салону: як робиться і для чого потрібна?

Хімчистка салону: як робиться і для чого потрібна?

Для бездоганності салону вашого автомобіля, варто проводити його хімчистку вчасно. Ви забезпечите себе і ваших пасажирів від пилу і різних мікробів, що особливо актуально в нинішній час. Але спочатку, перед її проведенням, варто знати всі особливості цієї процедури, її види, і, природно, ціну. Пропонуємо вам прочитати про все це в нашій статті.

Хімчистка авто – що це таке?

 Хімчистка автосалону - це послуга комплексного прибирання всіх мікрочастинок пилу, а також бруду всього, що знаходиться всередині внутрішнього простору автомобіля з використанням особливих хімічних засобів і вивідників плям. Сьогодні, за допомогою сучасних технологій і засобів для чищення, можна знищити мікроби і бактерії в найскладніших і важкодоступних місцях (наприклад, в між панельних стиках).

Чи знаєте ви?

Якщо у вашому автомобілі салон зі світлою оббивкою, то забутьте про використання в ньому шкіряної куртки. Адже може статися дифузія, і барвники проникнуть одне в одного, в результаті чого залишаться сліди, з якими професійна хімчистка може і не впорається.

 

Існує відразу кілька видів хімічної чистки:

- Проста автохімчистка. Виймати будь-які частини салону або запчастини не потрібно.

- Чистка з частковим демонтажем. З салону знімаються тільки сидіння.

- Чистка з повним демонтажем. З салону виймаються всі компоненти, що гарантує більш ретельне прибирання.

Якщо з'являються плями, то їх потрібно швидше виводити. Не варто затягувати очищення салону, адже чим довше її не робити, тим складніше буде від забруднень позбутися.

Також існують різні види хімчисток, в залежності від способу здійснення чистки, бюджету власника і ступені забруднення:

- Парова хімчистка. Це, напевно, найтрадиційніший вид хімчистки авто. Принцип її полягає в тому, що подача гарячої пари виробляється парогенератором під тиском. Це один з найбільш вигідних методів, так як сама послуга відносно недорога, але в результаті не залишається грибка або цвілі.

- Наноочистка. Один з найсучасніших методів хімчистки, який не тільки ідеально очищає ваш салон, але і за допомогою спеціальних молекулярних сполук захищає його від забруднень в майбутньому. Ці сполуки наносяться на поверхню. Варто відзначити, що вартість цього методу досить дорога, але тим не менш, наноочистка стає все більш популярною.

- Суха чистка. Салон швидко очищається за допомогою спеціальних складів, і надовго залишається чистим. Головною перевагою такої чистки є майже миттєве висихання. Про цей спосіб більш докладніше ви зможете прочитати в кінці нашої статті.

- Звичайна мийка. Найбюджетніший спосіб хімчистки, але в той же час і найнеякісніший, так як салон після нього може сохнути кілька днів. Важливо пам'ятати, що якісна професійна хімчистка салону автомобіля повинна продовжаться не менше 8-12 годин. Час залежить від ступені забрудненості, моделі і типу автомобіля, а також обраних послуг.

Як здійснюється хімчистка автомобіля

Наш установлювальний центр може запропонувати різні методи очищення, наприклад, паровий, за допомогою миючого пилососа і т. д. Роботи з хімчистки автомобіля можна розділити на кілька етапів:

1) Етап підготовки. На цьому етапі ви самі здійснюєте чистку поверхні автомобіля, щоб потім, при чищенні салону, бруд зовні не міг потрапити всередину. Після цього видаляється все велике сміття з салону.

2) Етап чистки. Хімічними сполуками обприскується поверхня, після чого протирається щітками. Також для подібних робіт використовують миючий пилосос з шампунем в бачку.

3) Етап завершення. Після повної обробки салону йде його сушка спеціальним феном. Після всіх процедур можна відразу сісти в авто, за умови того, що при просушування не виявлені плями, що залишилися. Інакше чистку потрібно провести ще раз. Якщо їх не виявилося, то машина покривається автокосметикою і озоногенератором усувається неприємний запах.

Варто пам'ятати, що при самостійній хімчистці салону автомобіля без спеціального обладнання є великий ризик простого розтирання бруду по всіх поверхнях. Також при виборі миючих засобів потрібно знати матеріал, з якого зроблена салонна оббивка (наприклад, тканина, шкіра і т. п.). Звичайні миючі побутові засоби для цієї мети абсолютно не підходять, так як після них залишаються розлучення. Для проведення самостійної очищення потрібні такі інструменти: щітки; мікрофіброва ганчірка; розпилювач; аплікатор; поліроль і кондиціонери. Розчин замішується точно по інструкції з використання хімічного засобу, інакше можна зіпсувати оббивку.

Що впливає на ціну хімчистки автомобіля

Всіх водіїв цікавить вартість хімчистки в спеціалізованих центрах. Зрозуміло, на ціноутворення впливає багато важливих факторів, такі як:

- Кількість забруднень. Можна відразу зрозуміти, що чим більше в салоні забруднень, і чим сильніше в'їлися вони в поверхні, тим і вище буде ціна їх очищення. Також чималу роль відіграє і характер забруднень, адже, наприклад, сік і т. п. вивести самостійно майже неможливо.

- Засоби чистки і їх склад. Ціна засобів очищення салону, а також їх якість також відіграє величезну роль. Кожне з них має своє призначення і застосування, розібратися в чому вам допоможуть фахівці. Інакше, якщо ви підберете засіб неправильно, то можете не тільки очистити погано, але і повністю зіпсуєте салон.

- Клас автомобіля. Також на вартість впливає і розмір самого автомобіля. Наприклад, мийка позашляховика коштує істотно дорожче, ніж малолітражки, адже різниця їх площ зашкалює.

Чи знаєте ви?

Найстійкіші плями позбавляються після ягідних джемів і варення з-за своїх їдких барвників (як у, наприклад, чорниці). Якщо ви не позбудетеся від них відразу, то після них залишаться маслянисті сліди.

Суха хімчистка салону автомобіля

Суха хімчистка - це чистка оббивки салону за допомогою особливої ​​піни зі спеціальних, дуже ефективних засобів. Проникаючи в волокна, ця піна розчиняє пил і бруд. Для особливо брудних або віддалених місць салону використовується окрема хімія. Бруд, яка відлипає, збирається вручну або щітками. Після цієї процедури, піна, що вбралася збирається за допомогою спеціального пилососа. В результаті, салон автомобіля залишається трохи вологим, але і вона проходить через кілька годин. Підходить подібний спосіб автомобілів з малою або середньою забрудненістю. Але тим не менше за допомогою цього виду можна швидко і якісно очистити машину, і при цьому надовго збережуться приємні запахи в салоні, а також колір оббивки.

 

У підсумку, нескладно зрозуміти, що хімчистка салону автомобіля є одним з найбільш необхідних умов грамотного користування автомобілем. Вона допоможе зберігати машину в чистоті і ваш салон збереже на довгий час гарний естетичний вигляд салону. Враховуючи всі особливості хімчистки, радимо зробити її в нашому центрі.

автор: Команда MONRO DE