Що потрібно знати при виборі відеореєстратора

Час на прочитання статті ~ 9 хвилин
Що потрібно знати при виборі відеореєстратора

Зміст:

Відеореєстратор представляє собою невеликий записуючий пристрій з однією або двома камерами, який встановлюється на лобовому склі машини і / або на задньому склі і є затребуваним девайсом серед автолюбителів.

 

В якій ситуації може знадобитись відеореєстратор?

В ідеалі це пристрій необхідно всім автовласникам, щоб довести свою правоту при наступних ситуаціях:

 

  1. ДТП. У разі дорожньо-транспортної пригоди відеореєстратор зафіксує будь-який факт порушення. Якщо виникнуть спірні питання, то девайс стане «неупередженим свідком» аварії. Відео, яке знято відеореєстратором, суддя може включити в справу в якості доказу, а особи, які спробують повернути ситуацію для власної вигоди, при наявності запису не зможуть це зробити. У ситуаціях ДТП не з вашою участю, ви можете люб'язно надати інформацію потерпілій стороні, допомогти при конфліктної ситуації на дорозі. 
  2. Автопідстава. Це ситуація чимось нагадує першу, але в даному випадку водії інших машин та пішоходи спеціально провокують зіткнення, щоб зажадати від жертви гроші на відшкодування збитку. Як правило, такі операції провертаються по заздалегідь підготовленій схемі - щоб не попастися на гачок дорожніх аферистів, в справу можна пустити запис з відеореєстратора. Це пристрій без праці допоможе довести правоту і позбавити вас від помилкових звинувачень.
  3. Спілкування з представниками патрульної поліції. Відеореєстратор у вашій машині спростить спілкування з представниками закону, оскільки вони змушені будуть дотримуватися протоколу з усіх питань. А якщо цього не відбулося, запис стане одним з ваших вагомих аргументів при наступних розглядах в суді. 

Користь від відеореєстраторів: 

Ви можете з легкістю:

  • Довести свою правоту в спірних ситуаціях;
  • Допомогти іншим учасникам дорожнього руху, надавши їм запис події;
  • Надати запис в суді;
  • Записати і подивитися на телевізорі свої туристичні поїздки в далекі або ближні країни (головне встановити карту пам'яті великого обсягу);
  • Вести блог в автомобілі, розгорнувши камеру на себе (не рекомендуємо відволікатися від дороги).

 

І якщо на зорі своєї появи на ринку авторегістратори записували відео з низькою якістю дозволу, то сьогодні їх характеристики значно покращилися.

Тому перед вибором приладу скористайтеся списком основних вимог:

  • Якість відеозапису - сучасний пристрій має вміти вести запис в мінімально допустимому дозволі HD 720p (1280х720 пікселів, в оптимальній якості FullHD 1080p (1920х1080 пікселів) і вище;
  • Якість мікрофона - для запису розмов з патрульними поліції;
  • Наявність GPS модуля - для відстеження свого маршруту;
  • Наявність цифрової стабілізації відео для плавності відео при сильній трясці на дорозі.

 

Вибір відеореєстраторів на ринку великий. При покупці не забувайте про співвідношення ціни пристрою і його потенційну необхідність. У будь-якому випадку, цей невеликий прилад повинен бути присутнім в кожному автомобілі, і навіть якщо за роки, проведені за кермом, він вам не знадобиться, то це той випадок, коли краще попередити, ніж потім не змогти довести свою невинність.

 

Види відеореєстраторів:

  • Пристрій з дисплеєм (вбудований в корпус або відкидний дисплей);
  • без дисплея з можливістю перегляду відео через Wi-Fi на смартфоні або планшеті;
  • у вигляді дзеркала заднього виду в салон автомобіля; 
  • у вигляді дзеркала заднього виду з додатковою виносної камерою на заднє скло;
  • 2 окремих пристрої (одне на лобове скло, інше на заднє).

 

Важливим фактором при виборі відеореєстратора є його ціна. Відеореєстратори можна розділити на три цінові категорії:

  • бюджетна (з мінімальним набором функцій і характеристик, так би мовити, включив і забув);
  • середня (умовно можна назвати "ціна \ якість", користується найвищим попитом);
  • преміальна (максимальна якість відео, всі можливі функції і задоволення від використання).

Розберемо детальніше кожну цінову категорію:

  1. Для людей, які не хочуть переплачувати, але в той же час мати якісний пристрій для запису ситуації на дорозі, підійдуть найпростіші відеореєстратори. Бюджетні відеореєстратори, в основному, не мають вбудований дисплей для перегляду відео та налаштування пристрою. Це може бути як недоліком, так і особливістю при виборі компактного девайса. Але, виробники навіть бюджетних реєстраторів оснащують їх функцією передачі відео через Wi-Fi модуль на зовнішні пристрої (смартфони і планшети). Наприклад, ви можете встановити додаток на смартфон, підключити до нього відеореєстратор, побачити в режимі реального часу процес запису, зробити фотографію, змінити настройки, скачати записане відео на смартфон, поділитися знятим відео в соц. мережах. Мінімальний дозвіл відео повинний бути HD 720p. Максимальна роздільна здатність відео на бюджетних реєстраторах FullHD 1080p (1920х1080 пікселів) з частотою кадрів в секунду 25 або 30 (FPS). Можна міняти на меншу роздільну здатність - для запису більшої кількості годин. Але, варто ще звертати увагу на використовуваний сенсор (світлочутливий чи ні) та значення діафрагми (в середньому апертура від f / 2.2 до 1.8). Від сенсора залежить наскільки якісною буде картинка на відео в світлий і темний час доби, а від значення апертури - скільки світла буде потрапляти на матрицю. Звук в цій ціновій категорії пишеться сильно стиснутим і чекати якості не доводиться. Для обробки відео використовується стандартний кодек Н.264 (MP4), файли якого займають чимало місця;
  2. Середній сегмент - найпопулярніший. В основному це якісні реєстратори з усіма необхідними функціями та налаштуваннями. У них поєднується хороша чітка картинка відео, якісний звук, зручність використання, можливість встановити великий обсяг пам'яті (до 128 ГБ). Дозвіл відео може досягати до 2К (2048 × 1080). Коли відео має дозвіл більше ніж 1080p (FullHD), його дуже приємно дивитися на великому екрані телевізора за рахунок підвищеної деталізація зображення. Частота кадрів може використовуватися вже не тільки 25 / 30 FPS, але і 50 / 60 (більш плавна картинка в динамічної зйомці). Для більш якісної обробки і зберігання відео вже можуть використовуватися нові кодеки (Н.265), які вміють стискати відео без втрати якості. На відміну від кодека Н.264, Н.265 стискає розмір відео краще, а картинка виходить більш чіткою;
  3. Преміум. Відеореєстратори в цій категорії мають прекрасною якістю зйомки відео, роздільна здатність якого може досягати UltraHD 4К. Для досягнення якісної картинки в таких реєстраторах використовуються найпередовіші технології кодування та стиснення відео без втрати якості. Особливістю цього сегмента є наявність другої (тильної) камери, яка знімає все що відбувається позаду автомобіля. Такі реєстратори можуть мати кнопку дистанційного керування. Для зручності зняття реєстратора зі скла використовується магнітний тримач.
  4.  

     

Наприклад. До відеореєстраторів в преміум сегменті можна віднести моделі у вигляді дзеркала заднього виду з вбудованою камерою і зовнішньої камерою заднього виду. Ми рекомендуємо звернути вашу увагу на модель Cyclone MR-227 AND 3G

Особливості відеореєстратора Cyclone MR-227 AND 3G:

  • сенсорне управління;
  • Wi-Fi;
  • Bluetooth;
  • дорожні карти;
  • 3G модем для виходу в інтернет;
  • FM- трансмиттер.

При виборі відеореєстратора важливо знати інформацію про його кут огляду. Чим більше кут, тим більше інформації потрапить на відео по ширині кадру. Мінімальне значення в сучасних реєстраторах має бути 120 градусів, щоб була захоплена область лобового скла. Оптимальне значення кута огляду 130-140 градусів. У дорогих реєстраторах часто використовується кут до 170 градусів, але це не завжди добре. Слід розуміти, що чим більше кут огляду, тим більше буде спотворюватися картинка по краях (ефект так званого "риб'ячого ока"). Також широкий кут буде злегка спотворювати інформацію по центру відео, тим самим погіршуючи читаність номерних знаків автомобіля спереду. Виходячи з цього, краще вибрати реєстратор з широким кутом огляду від 120 до 150 градусів.

В сучасних відеореєстраторах терміни вживаються в такому елементи:
  • microSD карта пам'яті до 256 GB (не входить в комплект), вбудована пам'ять eMMC (embedded Multimedia Memory Card) або їх комбінація;
  • 1 або 2 відеокамери;
  • мікрофон (в настройках його можна відключати для економії місця);
  • процесор (управління всією роботою реєстратора);
  • кріплення для установки на скло або дзеркало (присоска, 3М скотч, присоска з магнітним кріпленням);
  • дисплей для перегляду відео (відкидний або вбудований в моноблок);
  • 3-х осьовий датчики удару G-sensor (для фіксації змін автомобіля в просторі);
  • GPS-приймач (йде як вбудована опція або у вигляді окремого блоку);
  • додаткова кнопка підсвічування для вечірньої зйомки;
  • провід для підключення до автомобільної мережі, акумулятор (вбудований або знімний). Ці елементи необхідні для харчування і роботи компонентів реєстратора.

Підводячи підсумки можна відповісти на головне питання, кому і навіщо потрібен відеореєстратор. Відповідь проста: всім автолюбителям для безпечної їзди рекомендується мати будь-який доступний по кишені відеореєстратор для фіксації дорожньої ситуації. Наявність цього пристрою додасть вам впевненості на дорозі і, можливо, збереже чималу суму грошей в разі розглядів при ДТП.

Якщо Ви вирішили купити відеореєстратор, то відповідну модель завжди можна підібрати в нашому інтернет-магазині, або замовити зворотній дзвінок.

Замовити зворотній дзвінок 

 

Так само вам може бути цікаво:

 

автор: Команда MONRO DE